Boligbebyggelse i Jernbanegade 17, Thisted

Bebyggelsen er beliggende midt i Thisteds hjerte - tæt på byliv, park og fjord. Jernbanegade er en af Thisteds ældste og bedst bevarede gader, hvor arkitektoniske perler ligger side om side.

Ankomst i bil sker fra Asylgade til fælles parkeringsgård. Herfra er der trappe og elevatoradgang til alle boliger via stor privat terrasse. Adgang til fods kan endvidere ske fra Jernbanegade.

Boligerne opføres som etagebyggeri i tre etager med to boliger på hver. Hertil kommer en fælles kælder med depotrum.
Boligerne, der er på mellem 110 m² - 121 m², er orienteret mod øst og vest. Mod vest er udsigt over den grønne og store Kirkegårdspark og mod øst over Thisted Havn.
Gulvniveauet i stueplan ligger hævet over gadeplan, så boligerne skærmes for indkig.

Arkitekturen tager afsæt i de arkitektoniske træk og karakteristika for området.
Facaderne i stueplan og på 1. sal udføres i lyse teglsten med partier i glas og et kobberlignende materiale. Facaderne på 2. sal udføres lette og er mod Jernbanegade trukket tilbage bag en muret gesims, således at facadehøjden er tilpasset nabobebyggelsen. Vinduespartierne mod Jernbanegade er franske altaner med glasværn, som sikrer lys og luft i boligerne. Fra terrassen ankommer man via en stor entre til køkken/alrum/opholdsrum, hvorfra der er kig gennem hele boligen, som således fremstår gennemlyst. Boligerne er indrettet med henholdsvis 2 og 3 store værelser, der sammen med baderummet/bade-rummene ligger som en ryg i boligen.

 
  Adresse: Jernbanegade, Thisted
Bruttoetageareal: 709 m²
Opført: 2017