Villa Urtehaven

Villaen fremstår i en modernistisk inspireret skandinavisk stil og er tegnet med det sigte at optimere boligen i forhold til udsigts- og dagslysforhold, ved at skabe et flow af lys og kontakt til landskabet gennem huset. Villaen er beliggende i et nyt boligområde i Thisted Østby. Den nye udstykning er svagt hældende mod syd, således at der fra boligerne åbnes op for et storslået kig mod Limfjorden. Fra villaen er der desuden en fantastisk udsigt mod øst over åbne marker mod skoven ved Sennels.

Man ankommer til villaen langs den lukkede facade mod øst fra boligvejen syd for villaen. Entréen bindes sammen med en hall med en stor åben trappe, således at man straks fra ankomsten får nogle kig i forskellige retninger gennem boligen. Stueetagen er indrettet med et stort køkken/spise/alrum og bryggers, samt 2 værelser og et baderum. 1.salen er indrettet med en stor stue, hvorfra der mod sydvest gennem et stor glasparti er frit udsigt over landskabet. Endvidere er adgang til en stor delvis overdækket tagterrasse. På 1. sal er endvidere et soverum med bad og walk-in, samt et værelse og i tilknytning til stuen et åbent areal, der kan anvendes til forskellige formål.

Villaen fremstår med yder og indervægge i hvide vandskurede teglsten. Taget opbygges som en stor plade, hvori dels er indbygget ovenlys, som giver et helt specielt lysindfald til stuen og dels solceller, der med deres skrå placering virker som solafskærmning. Vinduer og døre er i hvidmalet træ/alu. Gulve udføres i beton med gulvvarme og med valgfri belægninger. Lofter udføres i gipshelplader med akustisk regulering i opholdsrum og værelser eller i hvidmalede Rockfon-plader.

Mod vest udfor køkkenet og mod syd udfor spisepladsen anlægges store delvist overdækkede terrasser. Til begge terrasser er adgang fra boligen gennem store skydedøre, således at der skabes en tæt forbindelse mellem inde- og udearealer. Der opføres en åben carport udfor adgangen til boligen. Carporten udføres i samme materialer som boligen. 





 
  Adresse: Urtehaven
Bruttoetageareal: 160 m2
  Ideoplæg