Posttorvet 2, Åbybro

Bebyggelsen på Posttorvet i Aabybro består af 2 blokke på henholdsvis 4 og 5 etager med erhvervsarealer i stueplan.
I alt rummer blokkene 30 boliger med arealer fra 70 til 158 m² fordelt på forskellige typer og med muligheder for alternative indretninger efter eget valg. De ene halvdel af boligerne er almennyttige udlejningsboliger og den anden halvdel ejerboliger.

Adgang til erhvervsarealerne sker fra en lille forplads mod adgangsvejen, hvor der indrettes parkering langs fortovet.
Adgang til boligerne sker ligeledes fra p-pladsen bag boligerne eller fra byrummet via forpladsen, hvorfra der er adgang til alle boliger via et fælles trapperum med elevator og via altangange.

Boligerne er generelt indrettet med opholdsrum orienteret mod syd. Fra opholdsrum og i en del af boligerne også fra værelser er der udgang til egen altan eller tagterrasse. Udformningen sikrer, at opholdsrum og altaner/tagterrasser har optimale dagslysforhold.
Ved ankomsten fra altangangen ser man gennem boligen og til altanen, hvilket medvirker til boligens fremtoning som lys og imødekommende med en god kontakt til det omkringliggende åbne byrum.
Boligerne er indrettet med gode og lyse materialer og med en enkel rumopdeling, hvilket gør det let at indrette sig eget hjem

Bebyggelsen fremstår eksklusiv, både i kraft af opdeling og disponering af bygningskroppene i det grønne byrum, men også i kraft af materialevalget. Primært fremstår facaderne i en mørk skærmtegl og en mørk alufacadeplade.
Værn ved altangange, altaner og tagterrasser udføres i glas, så udsyn og lysindfald til boliger og altaner optimeres.

 


 
  Adresse: Posttorvet 2, Åbybro
Boligeareal:
Erhvervsareal:
Fælles areal:
2.635 m² (30 enheder)
717 m² (2 enheder)
493 m²

Opførelse:

2020